Primátor a novozvolení mestskí poslanci zložia sľub 15. decembra

01.12.2010 Prešov

Prešov 1. decembra (TASR) – Novozvolení poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove a primátor zložia sľub na slávnostnom zasadnutí, ktoré sa bude konať 15. decembra v historickej sále Parku kultúry a oddychu Čierny orol.
Uviedol to dnes pre TASR primátor Prešova Pavel Hagyari (nezávislý).
Primátor predpokladá, že ešte v ten istý deň by sa malo konať aj krátke pracovné rokovanie mestského zastupiteľstva, kde by sa malo hovoriť o budúcoročnom rozpočte, ktorý stále nie je schválený. Podľa neho však pravdepodobne definitívnu verziu rozpočtu schvália až na riadnom zasadnutí mestského parlamentu niekedy v polovici januára.
"Je 17 poslancov nových, väčšina z nich nemá skúsenosti s mestským zastupiteľstvom ani s materiálmi. Ja predpokladám, že budú chcieť viac priestoru. Nevidím to ako negatívum, sú to noví poslanci, majú právo určiť si svoje priority a dohodnúť sa na tých základných veciach, ktoré by mali byť robené budúci rok, " povedal Hagyari. Konštatoval, že na januárovom riadnom zasadnutí by sa malo hlasovať o zložení mestskej rady a jednotlivých komisií.
V posledných štyroch rokoch mala prešovská radnica jeden post viceprimátora, Hagyari nevylúčil, že v nasledujúcom volebnom období by mohli byť dvaja, tak ako to pripúšťa zákon. Zatiaľ sa podľa neho rokuje iba o zložení koalície, ktorá bude ochotná podporiť jeho volebný program.
"Koalícia je v zásade dohodnutá. Ja mám väčšinu, otázka je, či bude väčšia, " povedal Hagyari.
Do 31-členného zastupiteľstva mesta Prešov bolo zvolených 12 nezávislých poslancov. Koalícia stredopravých strán, ktoré tvoria súčasnú vládnu koalíciu, získala spolu 11 mandátov (KDH-4, SaS-3, SDKÚ-DS-3 a Most-Híd-1). Strana Smer-SD bude mať v mestskom parlamente osem zástupcov.
 

Vyberte región